I det fynske folks tjeneste

Kulturens ukendte minister

Kulturlivet byder Carina Christensen velkommen, men kender for lidt til hende. Man har valgt en administrator og ikke en værdipolitiker, lyder analysen.

Carina Christensen ved præsentationen af de ny ministre onsdag formiddag

- Jeg aner ikke noget om hende, siger Zentropas filmkøbmand Peter Aalbæk Jensen, da Ritzau beder om en anmeldelse af den nye minister for kulturlivet, Carina Christensen (K).

Ligesom han glider Dansk Skuespillerforbund også af på en anmeldelse af ministeren:

- Jeg vil ikke anmelde noget, før jeg har set forestillingen, siger formand Henrik Petersen.

Stort set samme toner lyder fra andre fremtrædende kulturpersonligheder, da Ritzau beder om en vurdering af Carina Christensens evner som kulturminister.

Spørger man professor og leder af Center for Kulturpolitiske Studier, Jørn Langsted, har man indsat en kulturminister, der først og fremmest har vist sig som administrator. Og det er ærgerligt.

- Lige nøjagtig posten som kulturminister, der jo er en markeringspost og en idépost, kunne det være sjovt med en lidt mere dristig personlighed, siger Jørn Langsted og tvivler på, at Carina Christensen kan markere sig.

- Risikoen kan være, at hun som kulturminister påtager sig rollen som administrator, og at kulturen kommer til at sygne hen, uddyber han.