Kulturminister i samråd om væddeløbssport

Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt den Radikale kulturminister Marianne Jelved i åbent samråd om beskæring af midler til hestevæddeløbssporten.

Samrådsspørgsmålene er stillet af Folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt fra Venstre, og samrådet foregår tirsdag.

I følge lovforslaget vil væddeløbsbanerne miste 15 millioner til næste år, 25 millioner året efter og 30 millioner året efter. Fyens Væddeløbsbane modtager i øjeblikket fem millioner kroner i årligt tilskud.

De sparede penge skal i stedet bruges på Anti Doping Danmark og Sport Event Danmark.

Lovforslaget kan betyde, at det fra 1. januar 2015 er slut med galop-løb på Fyens Væddeløbsbane.

- Det drejer sig om 18 årlige galop-løb, som vi ikke længere kan gennemføre, har direktør Christian Hundebøll fra Fyens Væddeløbsbane tilligere fortalt til TV2/Fyn.

Offentliggør en EPINION-undersøgelse

Dansk Hestevæddeløb offentliggør mandag en EPINION-undersøgelse, der viser at det ikke stemmer overens med danskernes ønsker.

I undersøgelsen kunne svarerne vælge at tildele flere midler til øget kontrol med doping, til flere internationale sportsbegivenheder i Danmark eller til udvikling af kultur-, idræts- og fritidstilbud i yderområderne.

Hele 44 % af danskerne så helst, at pengene gik til udvikling af alsidige kultur-, idræts- og fritidstilbud i Danmarks yderområder, som f.eks. trav- og galopsport.

1. behandlingen af lovforslaget foregår 6. november. Her vil trav- og galopentusiaster vil være til stede på Christiansborg, hvor de har anmeldt en demonstration mod lovforslaget.

Oversigt

    Oversigt