I det fynske folks tjeneste

Kulturminister sikrer Schaufuss-støtte

Kulturminister Carina Christensen afviser at tage støtten fra Peter Schaufuss Balletten, hvis den flytter fra Holstebro til Odense.

Kulturstøtten følger med Peter Schaufuss-balletten til Odense.

Kulturminister Carina Christensen (K) skærer nu igennem i sagen om Peter Schaufuss Balletten, der har varslet flytning fra Holstebro til Odense. Balletten kan beholde den årlige statsstøtte på 12 millioner kroner, fortæller ministeren til Ritzau.

- Den statslige støtte følger Peter Schaufuss Balletten, så længe balletten opfylder de betingelser, som er fastsat i teaterloven. Det er derfor Peter Schaufuss Ballettens bestyrelse og Odense Kommune, der afgør, om flytningen til Odense bliver en realitet, lyder det i et skriftligt svar fra Carina Christensen.

Flere kulturordførere har ellers stillet spørgsmålstegn ved, om den årlige statsstøtte på 12 millioner kroner i henhold til finansloven blot kan følge med til Odense, eller om pengene er givet, fordi balletten dermed var med til at skabe en kulturel kraft på en egn uden landsdelscene og med et mindre kulturudbud.

En af dem, Socialdemokraternes Mogens Jensen, kræver en del af tilskuddet fjernet.