I det fynske folks tjeneste

Kulturpenge til provinsen

Der skal tages penge fra kulturlivet i hovedstadsområdet og gives til provinsen. Det har kulturminister Bertel Haarder og et blåt flertal netop besluttet.

Det sker for at rette op på den skævvridning af kulturmidlerne, som kommuner i provinsen længe har påpeget blandt andet her på tv2fyn.

Pengene tages fra det statslige tilskud, som gives til landets såkaldte kulturregioner.

Især i hele 2015 har der været stor utilfredshed blandt kommunerne i provinsen, da støttekronerne til kultur har været skævt fordelt med flere penge til hovedstaden end til provinsen.

Hidtil har Kulturmetropol Ørestaden - det som svarer til det der her på Fyn hedder Kulturregion Fyn - fået 6 millioner statslige støttekroner om året. Det beløb bliver nu skåret ned til 1½ million kroner. Dermed bliver der råd til en særbevilling til Århus, der i 2017 skal være Kulturby - men også til en svag stigning til resten af landet fra 2017.

Rådmand for By og kultur i Odense Jane Jegind er en af de stemmer, der har råbt højt for at få flere kulturkroner til provinsen. Hun er tilfreds med udmeldningen fra Bertel Haarder.

Ved du noget? Så send os et tip