Støtte til skatere og spiludvikling: Kulturregion Fyn uddeler 650.000 kroner til ungeprojekter

Fem fynske projekter får tilsammen 650.000 kroner i støtte fra Kulturregion Fyns nye ungekulturpulje. Der er blandt andet penge til en skateboardfestival og spiludvikling.

Fem projekter, der skal sikre kulturliv til unge på Fyn, har fået i alt 650.000 kroner fra Kulturregion Fyn. Pengene kommer fra Ung Kulturpuljen, som blev nedsat i begyndelsen af 2019. 

- På Fyn er vi velsignet med et stærkt vækstlag af kreative unge med masser af idéer, og det er Kulturregion Fyns opgave at give disse unge et økonomisk fundament, så de kan føre deres idéer til kulturprojekter ud i livet. På den måde sikrer vi vores unge borgere gode kulturtilbud i øjenhøjde, siger Lars Erik Hornemann (V) i en pressemeddelelse.

Han er formand for kulturregionens politiske styregruppe. I beskrivelsen af Ung Kulturpuljen hedder det, at puljen er oprettet for "at videreudvikle det fynske ungekulturmiljø på tværs af Fyn og øerne ved at sikre at innovative, eksperimenterende og relevante ungekulturelle initiativer ser dagens lys."

Med det in mente har et panel bestående af Kulturregion Fyns sekretariat og tre aktører, der repræsenterer den målgruppe, der søger, nu besluttet, hvilke fem projekter ud af de 23 ansøgere der kan se frem til en økonomisk håndsrækning.

For at komme i betragtning skulle projekterne henvende sig til aldersgruppen 15-25 år og inddrage fynske unge fra minimum tre af Kulturregion Fyns medlemskommuner.

- Vi støtter de initiativrige unge i at blive kulturentreprenører. Det er en god investering, for stærke kulturentreprenører styrker det fynske kulturliv, og et godt kulturliv bidrager til både borgertrivsel og -tilvækst, lyder det fra Lars Erik Hornemann i pressemeddelelsen.

 

De har modtaget penge

Oversigt

    Oversigt