I det fynske folks tjeneste

Kulturregion vil udvikle unge talenter

For tredje år i træk afholder Kulturregion Fyn en uges Kulturcamp med kreativ talentudvikling af 15 - 23 årige fynboer.

En af underviserne på Kulturcamp 2014 er Kristian "UFO" Humaidan. Han har rappet, siden han var 11 år og tidligere udgjort den ene halvdel af duoen UFO Yepha.

I år er de tre kunstneriske genre for Kulturcamp 2014 rap, streetdance og design, og projektet ender med at blive musikvideoer.

En af underviserne er Kristian "UFO" Humaidan. Han har rappet, siden han var 11 år og tidligere udgjort den ene halvdel af duoen UFO Yepha.

- Rap handler om at dele noget med verden, der har rod i ens egen identitet. Det har jeg selv brugt musikken til, siden jeg var helt ung. Derfor glæder jeg mig til at møde nyt blod på den danske rap-scene og give dem redskaber og rutine, samt en sproglig bevidsthed om hvad de skriver. Indholdet er vigtigst, siger Kristian "UFO" Humaidan.

Flere af årets deltagere på Kulturcamp 2014 er fra Odense-bydelen Vollsmose.

- Formålet med Kulturcamp er kreativ talentudvikling. Det vigtige for os er at ramme de unges interesser og få dem til at vokse til et niveau, hvor de bliver dygtige inden for deres disciplin og får realistiske forestillinger om, hvad et professionelt kunstnerisk virke kræver. Vi ved fra de to tidligere år, at det især er dét, de unge får med sig, forklarer Lene Høsthaab, formand for Kulturregion Fyn.

Kulturcamp 2014 foregår på Langeland Efterskole i uge 8.

De unge deltagere er på forhånd udvalgt efter indledende workshops forskellige steder på Fyn.

Kulturregion Fyn

Kulturregion Fyn er et samarbejde mellem de 10 fynske kommuner og Kulturministeriet, som har til formål at fastholde og fremme samarbejdet mellem de fynske kommuner på kulturområdet.