Kun et selskab vil byde på Odenses musikhus

Fire ud af fem selskaber har nu trukket sig fra kampen om at bygge Odenses kommende teater- og musikhus og musikkonservatorium.

Beslutningen er taget med baggrund i en samlet vurdering af projektet, så investeringen vil blive betydelig større end man først regnede med.

- Med de mange velmenende, men også meget ambitiøse krav, der stilles i udbudsmaterialet fra Odense Kommune, har vi svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre at skabe en bæredygtig økonomi i projektet, siger direktør i Odense Sport & Event Thomas Christensen.

Musik og teaterhuset er et af de første byggerier i Danmark, som laves som et offentligt privat partnerskab, hvor byderne har været gennem en længere dialogfase med Odense Kommune. Men det har altså ikke kunnet lade sig gøre at få det til at hænge sammen økonomisk.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at det store arbejde, som vi og vores samarbejdspartnere har udført i forbindelse med projektet, ikke kommer til at bære frugt. Men når vi allerede inden afgivelsen af et bud kan se, at der med de skærpede krav ikke længere er mulighed for at skabe en bæredygtig økonomi, så er det ikke ansvarligt at fortsætte arbejdet, siger administrerende direktør, Thomas Christensen.

Musikhuset skal have plads til knap 2000 mennesker, og kommunen ønsker, det kan stå færdigt i 2011.

Oversigt

    Oversigt