Kun plads til de bedste svømmere

De svømmer i medaljer - pigerne fra Swim Team Odense. Takket være masser af træning og viljestyrke hører de til i den absolutte elite. Og i aften satser de på at få endnu flere medaljer.

Universitetssvømmehallen i Odense syder. Svømmeklubber fra hele landet er kommet til byen for at konkurrere. Svømmerne fra STO 95 hepper på kammeraterne - og netop sammenholdet er en del af opskriften på de mange medaljer og rekorder, som svømmerne har hentet hjem.

- Man kan sige at vi svømmer med hjertet. vi svømmer ikke bare for os selv, men for hele holdet, siger Line Gregersen fra STO 95.
Sammen med tre af sine holdkammerater skal Line Gregersen fredag aften svømme 400 meter medley og pigerne regner med at sætte ny dansk rekord.

- Vi fokuserer på det positive, og hvis vi får en nedtur, så er det bare op på hesten igen, siger Rikke Møller Pedersen.

Surt ikke at være blandt de bedste

STO 95 har som navnet antyder været i vandet siden 1995 og er en sammenslutning af de bedste svømmere fra de odenseanske svømmeklubber.

- Vi prioriterer vores kræfter og satser på de bedste, og det er rigtig ærgeligt, hvis man ikke er en af de bedste for så er man ikke en del af den gruppe, der får alle de gode tilbud, siger cheftræner for elitesvømmerne Kim Dietrichsen.

Svømmerne træner ti gange om ugen, men det er ikke kun svømning, der er vejen frem mod rekorderne.

- I konkurrencerne er det mentale 90 procent, så hvis det mentale ikke er i orden til konkurrencerne, så taber du alligevel, siger Rikke Møller Pedersen.

Men de taber ikke i STO 95. På første dagen af mesterskaberne vandt svømmerne to sølv og en bronzemedalje. Og fredag aften er målet altså mindst én guldmedalje og ny dansk rekord.

Oversigt

    Oversigt