Kun spillerne kan redde GOG

GOG Svendborg kan i fremtiden kun byde på tophåndbold, hvis spillerne accepterer en lønnedgang på 25-30 procent. GOG og spillerne er ikke enige om lønnen endnu.

Det fynske håndboldflagskib, GOG Svendborg, er ifølge kommerciel chef Jacob Jørgensen tæt på at have reddet sig ud af sin økonomiske krise, så klubben ikke behøver at lukke.

Det står fast efter en ekstraordinær generalforsamling mandag, hvor GOG præsenterede og fik godkendt en redningsplan.

- Nu mangler vi blot at blive enige med spillerne om den lønreduktion, som efter alt at dømme vil betyde, at spillerne skal gå 25-30 procent ned i løn, siger Jacob Jørgensen, som tror på, at parterne bliver enige:

- Vi har en god fornemmelse for, at vi bliver enige med spillerne. Og så mangler vi selvfølgelig, at de tilkendegivelser, vi har fået fra nye investorer, som vil putte penge i vores projekt, indbetaler pengene.

Kasper Jørgensen, spillernes talsmand, siger til Fyens Stiftstidende, at han forventer en hurtig afslutning på lønforhandlingerne.

- Vi er i en positiv dialog med ledelsen. Jeg er sikker på, at vi finder en løsning, siger han til avisen.

Parterne blev dog mandag aften ikke færdige med at forhandle lønstrukturen på plads, som det ellers var håbet, men Jacob Jørgensen tror, at det sker "de nærmeste dage". Den kommercielle chef kan ikke komme nærmere ind på, hvad stridspunkterne er for tiden.

En kollektiv lønnedgang for de kommende syv måneder er ifølge Jacob Jørgensen ved at være på plads, men det er en række ting i tiden efter, som parterne ikke er helt enige om endnu.

Lønnedgangen skal ses som det måske væsentligste bidrag til at gå i plus, da lønomkostningerne udgør cirka 85 procent af samtlige omkostninger i klubben, der kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 7,7 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt