I det fynske folks tjeneste

Kurator: Studenter i konkurs-klemme får 0 kroner tilbage

Der er stort set ingen chance for, at studenterne får penge tilbage. Sådan lyder en kurators barske vurdering, efter en vognmand er gået konkurs.

00:21

Kurator Knud Damsgaard mener ikke, at studenter skal forvente at få penge retur fra konkursramt vognfirma.

Flere gymnasieelever over hele Fyn er kommet i konkurs-klemme. De har bestilt og betalt flere tusind kroner for en studentervogn fra transportfirmaet KJ-Flyt & Transport ApS i Morud, der onsdag blev erklæret konkurs.

Læs også Studenter i konkurs-klemme: - Man bliver arrig og vred

- Der er stort set ingen chance for, at de får penge tilbage. De penge, der måtte komme ind i kraft af, at vi sælger nogle aktiver, de vil gå til betaling af blandt andet lønmodtagerkrav. Så de får 0 kroner, siger kurator Knud Damsgaard fra Focus Advokaterne i Odense.

Det er blandt andet 3.B og 3.C på Tornbjerg Gymnasium, 3.F på Faaborg Gymnasium og 2.E på Svendborg Gymnasium, der har bestilt en vogn fra selskabet og nu bliver ramt af konkursen.

Svært at forudse

På Svendborg Gymnasium er det Luna Ersing og Elena Hoelsted fra 2.E, der har bestilt studentervognen hos KJ-Flyt & Transport, og de er kede af, at de nu har mistet de 10.000 kroner, de i klassen havde betalt i depositum.

Jeg synes faktisk ikke, de kunne have gjort andet. Det er bare sort uheld.

Knud Damsgaard, kurator fra Focus Advokaterne

- Der er nogen, der er på SU og ikke har forældre, der kan hjælpe økonomisk, så det er rigtig, rigtig ærgerligt. Det bliver svært for dem at få skrabet penge sammen til en ny vogn, siger Elena Hoelsted.

Ifølge kuratoren kunne gymnasieeleverne ikke have gjort noget anderledes for at undgå at miste pengene:

- Det sidste regnskab fra KJ-Flyt & Transport var positivt, så det er jo lidt svært for dem at kunne forudse, at der ville opstå problemer. Jeg tror også, at det er ret normalt, at man kræver en forudbetaling. Så jeg synes faktisk ikke, de kunne have gjort andet. Det er bare sort uheld.

02:11

Video: Flemming Ellegaard

Luk video