Kursstigninger vækker undren

Veltimede kursstigninger gav flere banker en fordel, da de skulle betale for at komme med i Bankpakke I. Det bør undersøges, siger børsretsekspert.

Kursstigninger i en række danske pengeinstitutter og banker i januar i år får en børsretsekspert til opfordre myndighederne til at undersøge baggrunden nærmere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fælles for bankerne er, at de har betalt for at komme med i Bankpakke I med egne aktier, men fordi kurserne steg markant op til den første og største afregning i januar, slap de med at aflevere færre aktier til det statsejede Finansiel Stabilitet.

Jyllands-Posten har kortlagt aktiekurserne i de pågældende pengeinstitutter, og den viser, at f.eks. Sparekassen Faaborg steg med 45 pct. i løbet af blot syv handelsdage op til skæringsdatoen. I Vestjysk Bank steg kursen med 50 pct. i løbet af de sidste otte handelsdage op til skæringsdagen.

Juraprofessor Paul Krüger Andersen, Aarhus Universitet, mener, at de dramatiske kursstigninger kalder på en reaktion:

- Forholdet bør give anledning til undren hos staten. Det er jo staten, der er modpart. Så hvis kursen falder bagefter, kan staten sige, at man er blevet snydt, siger Paul Krüger Andersen til Jyllands-Posten.

Oversigt

    Oversigt