Kuvøseguf fra multimedie-elever

På bare en uge er det lykkedes studerende fra multimediedesignskolen i Odense at komme med ideer til en ny kuvøse til for tidligt fødte børn. En ide, der både imponerer og begejstrer på fødeafdelingen i Odense.

Kuvøsen, der er udviklet af tre elever, kan illudere bevægelser og lade forældrene være i kontakt med deres baby.

- Vi bruger sanserne. Gennem en vandmadras med små bevægelser kan barnet få en følelse af at være i kontakt med sin mor, og via højtalere og webcam kan forældre se og snakke med deres baby, fortæller Mie-Cecilie Ulbæk Jensen fra Multimediedesigneruddannelsen.

Innovative løsninger

InSense kuvøsen, som den er døbt, er bare et ud af de mange produkter som eleverne på Multimediedesigneruddannelsen har skabt til OUH i løbet af 1 uges projekt.

- Jeg er dybt imponeret over de mange forslag. Det har været svært at finde en vinder for næsten alle produkterne var nytænkende og kunne bruges på sygehuset, siger overlæge Jan Stenner Jørgensen fra OUH.

Incens kuvøsen vandt dog i sidste ende, da den løser et stort problem på OUHs fødeafdeling og hurtigt kan udvikles til praktisk brug.

- Eleverne har været utrolig langt fremme og har været meget innovative med at løse en problemstilling vi har inde på livet hver dag, siger Jan Stenner Jørgensen.

For eleverne har det været motiverende at arbejde med problemer, som kan bruges i virkeligheden.

- Når vi har kunnet udvikle denne løsning på en uge, hvad kan vi så ikke gøre på et år. Det giver virkelig lyst til at arbejde videre med sådanne projekter, siger Mie-cecilie Ulbæk Jensen.

Oversigt

    Oversigt