Kværndrup lider under sparekniven

Faaborg-Midtfyn Kommunens akutte behov for at spare mange millioner kroner kommer blandt andet til at gå ud over biblioteket og plejehjemmet i Kværndrup.

- Det er sindssygt, hvis de lukker, siger en af bibliotekets brugere Jens Rytter, der bor i Kværndrup. 

Lukningen af biblioteket og plejecenteret i Kværndrup er kun en lille del af et stort sparekatalog, som lige nu er til behandling i byrådet i Faaborg Midtfyn Kommune.

- Jeg vil ikke komme så tit på biblioteket, som jeg gør nu. Jeg vil ikke komme til Ringe, forklarer Jens Rytter.  

Edvin Larsen har boet i Kværndup i 35 år, han kender byen ud og ind. Tilbagegang, stagnation, fraflytning - men også en by med et stærkt foreningsliv. Med plejehjemmet og biblioteket som vigtige knudepunkter.

- Man kan sige, at der er måske kun 18 beboere på plejehjemmet, men der er mange af byens beboere, der kommer på plejehjemmet. Det er et værested, og man mødes der og spiller kort, forklarer han.

Beboer Kaj Nuemynster er også frusteret:

- Vi må da håbe, at de får øjnene op for det, de har gang i. Det er de ældre og børnene, det går ud over hver gang, de skal ind og spare og spare. 

Kravet om nulvækst og et budget, som i forvejen var rigeligt optimistisk, betyder, at der skal spares 20 millioner kroner alene i år - og yderligere 50 millioner kroner de kommende år.

- Alle bliver kede af det, vi laver her, uddyber borgmesteren Hans Jørgensen. 

Oversigt

    Oversigt