Kvalmedræber-isen fra Skarø rammer hylderne

Facebook gik amok, da Skarø Is fortalte, at de ville lave en is til gravide med kvalme. Nu kommer isen i butikkerne.

Facebook gik ikke mindre end amok, da Skarø Is kom ud med nyheden om, at de ville forsøge sig med en ny kvalmedæmpende is til gravide. Dengang blev videoen på TV 2/FYN's Facebookside vist 137.000 gange, og kommentarsporet glødede af kvinder, der øjnede muligheden for en lettere graviditet.

Nu er tiden kommet til, at Skarø Is lancerer isen med "gør gravid kvinde glad"-egenskaberne eller også kaldet "Mor-barn-is"

- Den her er god i de situationer, hvor man måske ikke har lyst til at spise, fordi man måske har kvalme. Der betyder det noget, at smagen og tingene er tilpasset sådan, at det er let at spise, når man har svært ved at spise. For eksempel har vi en æble og citron, som er let afdæmpet, den glider nemt ned. Den beroliger maven med mælkesyrerkulturer, der er inulinfibre i til at beskytte tarmen. Så når man ser på fordøjelsen som helhed, så fungerer den bedre og forhåbentlig kan det reducere kvalmen, fortæller Martin Jørgensen, der er ejer af Skarø Is.

Isen kalder isproducenten for en funktionelfødevare. Den slags har de lavet før, da de lavede is til kræftpatienter. Dertil spurgte en norsk fødselslæge, om ikke Skarø ville lave en is til gravide. Men hvordan er isen så landet hos de gravide.

- Det er desværre ikke et magisk produkt, som fjerner kvalmen. Men det lindrer symptomer, som ofte opstår, når man har kvalme og ikke har lyst til at spise. Vi ser, at det sænker de gravides livskvalitet i en forholdsvis lang periode, fortæller jordemoder Birgit Thalwitzer.

Samme jordmoder plejer at sige, at morgenkvalmen kan vare op mod 15 til 17 uger, og at kvalme rammer omkring 80-90 procent af alle gravide i stor eller mindre grad.

- Kvalmen kommer ofte, fordi du ikke har noget indhold i maven. Så måske man kan få den kommende far til at komme og servere isen inde på sengen, så man så tidligt som muligt får noget i maven og på den måde holder kvalmen nede, fortæller Martin Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt