Kvinde forlod møde i protest

Den 23-årige Safa Sofie Abdin fra Odense blev oprørt, da hun opdagede, at et foredrag på SDU var kønsopdelt. Trods protester ville arrangørerne ikke lade hende sidde sammen med en mandlig bekendt.

Den 23-årige Safa Sofie Abdin fra Odense blev oprørt, da hun opdagede, at et foredrag på SDU var kønsopdelt.
Den 23-årige Safa Sofie Abdin fra Odense blev oprørt, da hun opdagede, at et foredrag på SDU var kønsopdelt.

Safa Sofie Abdin havde købt billet til foredraget med den australske muslimske debattør Kamal Saleh som godt 500 andre havde. Men hvad hun ikke vidste var, at arrangørerne UMMIS Unge Muslimer i Syddanmark og UMO Unge Muslimer i Odense ville adskille kvinder og mænd i auditoriet.

- Da jeg torsdag aften kom til auditorium U45 på SDU, så jeg, at der var to indgange - en for mænd og en for kvinder. Indgang et var for mænd og indgang 2 var for kvinder. Jeg blev meget overrasket og tænkte, at det var meget specielt, og at det var ikke noget, som vi bruger på offentlige institutioner her i Danmark, siger Safa Sofie Abdin til TV 2/Fyn.

Safa Sofie Abdin kom til foredraget sammen med en mandlig bekendt, og de fik at vide, at de ikke måtte sidde samme i salen.

- Jeg sagde til arrangørerne, at jeg selv ville bestemme, hvor jeg ville sidde, og hvem jeg ville sidde samme med. Men de ville de ikke acceptere. Jeg kunne ikke forstå, at de ikke ville tage hensyn til det, eller i det mindste ikke ville gøre en undtagelse, fortæller Safa Sofie Abdin.

Safa Sofie Abdin ønskede så ikke at deltage i arrangementet.

- Når arrangementet bliver afholdt på et universitet, så går man ud fra, at det er en arrangement, der rummer alle, og hvor alle kan få lov til at sidde hvor man vil. Hvad enten du er en kvinde, homoseksuel, jøde eller muslim, siger Safa Sofie Abdin.

Hun har i stedet givet udtryk for sin vrede på Facebook, og det har allerede givet mange reaktioner.

- Hvis de ønskede at afholde arrangementet på den måde, så burde de have fundet et privat sted i stedet, siger Safa Sofie Abdin.

Safa Sofie Abdins indlæg på Facebook

Her er hele Safa Sofie Abdins indlæg på Facebook

"I går blev der afholdt et såkaldt "moderne" muslimsk arrangement for unge muslimer i Vesten på SDU, hvor en debedut kaldet Kamal Saleh skulle prædike. Jeg var interesseret efter at have læst beskrivelsen til arrangementet på Facebook, da en nær ven foreslog os tjekke det ud sammen. Så jeg fik købt min billet med et smil på læben.

Hvad der IKKE stod i beskrivelsen var, at det skulle være et kønsopdelt arrangement. ALTSÅ, var der 2 indgange; den ene til kvinder og den anden til mænd.- ikke nok med det, SKULLE kvinder sidde på højre side af auditoriet og mændene på den anden. Det vil sige, jeg ikke måtte sidde ved min ven, og han ikke ved mig. Det gjorde de naturligvis meget ud af, da jeg gjorde arrangørerne opmærksom på min utilfredshed hvad det angik. Jeg rev deres luskede billet i stykker og smed det i hænderne på arrangørerne.- så jeg overværede IKKE det arrangement.

Sidst jeg tjekkede, stod universiteter for alt andet end kønsopdelte arrangementer.

Jeg forstår simpelthen ikke, at SDU tillod dem holde et kønsopdelt arrangement på auditoriet U45. Sådan noget hører ikke til på offentlige vidensinstitutioner. Være kønsfjendtlige bag lukkede døre i jeres private hjem, TAK!

Jeg er en kvinde, og jeg sætter mig hvor end jeg vil. Det skal en fanatisk tankegang IKKE stoppe mig i at gøre.

Pokkers, hvor er jeg fortsat gal. Jeg tolererer det simpelthen ikke.

- hvor blev der gjort af diversitet, ytringsfrihed og ligestilling?"

Oversigt

    Oversigt