Kvinde stadig kritisk syg af H1N1

Den kritiske situation er optrappet for den yngre kvinde, der er hårdt ramt af influenza A. Hun er nu flyttet til Århus.

En ung kvinde, der for et par dage siden blev ramt af den frygtede influenza A (H1N1), er blevet flyttet fra Svendborg Sygehus til Skejby Sygehus ved Århus, skriver Fyens Stiftstidende.

Flytningen skete onsdag aften. Kvindens tilstand er stadig kritisk. Hun ligger i respirator på intensivafdelingen på Skejby. Kvinden ilter ikke sit blod ordentligt på grund af infektionen, og kommer hun sig over det mest kritiske, kan hun ifølge avisen se frem til yderligere et langt sygeforløb.

I forbindelse med sagen har Region Syddanmarks ledende embedslæge, Henrik Hansen, ifølge Fyns Amts Avis udtrykt, at befolkningen ikke vil blive informeret, hvis der sker dødsfald i Danmark forårsaget af influenza A.

Men Else Smith, forebyggelseschef i Sundhedsstyrelsen, som har ansvaret for området, slår fast, at der er tale om en misforståelse.

- Hvis en dansker dør af influenza A, vil Sundhedsstyrelsen informere befolkningen om det på sin hjemmeside og via medierne, slår hun fast.

- Laboratorier skal indberette alle prøver, der er positive for influenzaen, og lægerne har pligt til at oplyse om alvorlig sygdom og dødsfald. Sundhedsstyrelsen bliver så informeret, hvis der er tale om dødsfald, og så vil også befolkningen blive informeret, siger Else Smith.

Sundhedsstyrelsen har, siden H1N1 for to uger siden blev opgraderet til pandemi, opgivet at føre den stadigt mere omfattende statistik over antal smittede.

Oversigt

    Oversigt