I det fynske folks tjeneste

Kvinde vandt sag om tre års overarbejde

Et kvindeligt medlem af fagforeningen HK har vundet en sag om overarbejde gennem tre år.

Afgørelsen giver hende en kontant belønning på 100.000 kroner - og slår samtidig fast, at arbejdsgivere ikke bare kan overlade det til den ansatte at få klaret alle arbejdsopgaver inden for den afsatte tid.

Kvinden var ansat som kørselsdisponent ved selskabet DHL Solutions på en fast funktionsløn. Det betyder fast månedsløn med mere arbejde i nogle perioder og afspadsering i andre. Det bliver så op til medarbejderen at tilpasse opgaverne til arbejdstiden.

HK-medlemmet, Lisbeth Frederiksen fra Odense, havde flere gange gjort sin chef opmærksom på, at arbejdsmængden lå langt ud over de 37 timer om ugen.
- Jeg fik det svar, at jeg skulle klare tingene inden for den normale arbejdstid og så ellers lade tingene ligge. Men den type medarbejder er jeg ikke, siger Lisbeth Frederiksen, der havde det dårligt med at lade bunkerne vokse.

Da hun skiftede job, var der optjent næsten 2300 timers overarbejde, som virksomheden afviste at betale for. Arbejdsretten har nu afgjort sagen til fordel for HK/Privat og Lisbeth Frederiksen.