Kvindekondomets fader er erklæret konkurs med milliongæld

Lægen og opfinderen Lasse Leif Hessel er nu erklæret konkurs. Han skylder mange millioner kroner til en række kreditorere, lyder det.

Lægen og opfinderen Lasse Leif Hessel er blevet erklæret konkurs, da han skylder en række kreditorer flere millioner kroner, som han ikke kan betale. Af Statstidende fremgår det i dag, at Skifteretten i Svendborg nu har taget Lasse Leif Hessel under konkursbehandling og udpeget Nicolai Christen Dyhr fra Horten Advokatfirma som kurator.

Lasse Leif Hessel er fra Svendborg og er mest kendt for at have opfundet femidomet, også kaldet kvindekondomet, sidst i 1980'erne. Han er i dag medejer eller ejer af en række selskaber, der har til formål at udvikle implantater. Det drejer sig om firmaerne Stoma Mesh A/S, Bio Tap A/S, Bio Mess A/S og et selskab i Luxembourg, Nordic Medical Development S/A.

- Alle selskaberne hørte under virksomheden Medic Group Europe A/S, der gik konkurs i marts. Konkursen skyldes, at vi ikke kunne sælge rettighederne til en slags ring, som er lavet af titanium og er målrettet dem, der har der har fået lavet en kunstig åbning i tyktarmen, forklarer Lasse Leif Hessel.

Men kuratoren mener ikke, at alle de fire selskaber hører under Medic Group Europe A/S, og han mener i det hele taget, at det har været svært at få ud af Lasse Leif Hessel, hvilke selskaber han ejer og hvordan.

- Lasse Leif Hessel kan desværre ikke huske, om han har ejerandele i nogle selskaber, og hvad disse selskaber i givet fald hedder, lyder det fra kurator Nicolai Christen Dyhr.

Medic Group Europe A/S ejede den ejendom, som Lasse Leif Hessel og hans kone tidligere boede i på Rantzausmindevej i Svendborg. Da selskabet gik konkurs blev ejendommen solgt af selskabets kurator, men ifølge Nicolai Christen Dyhr var der blandt andet værdifuld kunst i boligen, som nu er forsvundet.

- Lasse Leif Hessel kan desværre ikke erindre, hvad han ejer, eller hvor hans værdifulde aktiver er forsvundet hen. Alt er angiveligt solgt, men kreditorerne har ikke modtaget provenuet, siger kuratoren.

Men Lasse Leif Hessel mener ikke, at han har ejet noget værdifuldt kunst:

- De billeder, jeg havde hængende, var kollager, og dem solgte jeg for et ubetydeligt lille beløb. I går inspicerede en advokat alt, hvad jeg ejer, og spurgte om alt, hvad der kunne være interessant i sagen. Og som han kunne se, er der ikke noget at komme efter.

Kurator undersøger nu, hvad der er op og ned i konkurssagen.

 

Oversigt

    Oversigt