Fodbold: Lone er første kvinde i Hall of Fame

Først blev hun kåret til århundredets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Og mandag blev Lone Smidt Nielsen så indlemmet i Hall of Fame

Karrieren tog for alvor fart, da en ung Lone Smidt Nielsen i 1978 skiftede Kolding Boldklub ud med B1909 i Odense.

B1909 var dengang blandt de førende kvindefodboldklubber i Danmark, og med Lone Smidt på holdet lykkedes det i 1981, 1983 og 1985 klubben at vinde det Danske Mesterskab.

Siden blev Lone Smidt Nielsen professionel i Italien og scorede 22 mål på landsholdet i lidt mere end 50 kampe.

Sideløbende præsterede hun at blive mor. Efter karrieren fik Lone Smidt datteren Karoline, der i dag spiller på landsholdet og er fast mand hos nutidens førende kvindehold, Fortuna Hjørring.

Historien om Lone Smidt fik DBU's Hall of Fame jury til at udpege hende til det første kvindelige medlem af den eftertragtede klub.

- Jeg er mest glad for det her på kvindefodboldens vegne, jeg håber det kan være med til at åbne døre op for andre. Vi er bagud på det her område, Sverige, Tyskland, Norge og England er foran os på kvindefoldbolden, vi har sovet i timen. Jeg kunne godt ønske vi var nået længere i 2017, men de senere år er der sket meget, så jeg håber det er en tendens der fortsætter. Større bredde vil give flere spillere at tage af, siger Lone Smidt om udnævnelsen.

Hun husker tilbage på tiden som ung fodboldspiller med store drømme. Drømme der i høj grad blev født af, at Danmark i 1970´erne var blandt de dominerende indenfor sporten på den globale scene med VM-trofæer i både 1970 og 1971.  

- Kvindefodbold var slet ikke på samme plan som det er nu. Men der var et boom i kølvandet på at Danmark var blevet Verdensmestre i Mexico. Dengang var jeg 10 år, da de vandt VM. Det var det der tændte min drøm og ja, jeg drømte om at blive verdens bedste og komme på landsholdet, det var det der drev en.

De succesfulde år med danske mesterskaber i B1909 gav Lone Smidt Nielsen muligheden for et ophold som professionel i Italien. Et ophold der gav masser af mål, penge og ikke mindst opmærksomhed.

- Som professionel i Italien skulle jeg lære at være en stjerne, det var noget helt nyt. Det hjalp nok lidt jeg kom så lyshåret dansker og samtidig blev topscorer.

Lone Smidt er fortsat tæt knyttet til sporten og har blandt andet været holdleder for det danske Kvindelandshold. I dagligdagen arbejder hun ved Odense Kommune.

Du kan se hele vores interview med Lone Smidt Nielsen i videoen herunder:

 

Oversigt

    Oversigt