Kvinder - kast jer ud i det!

En konference på Holckenhavn Slot ved Nyborg sætter fokus på hvordan kvindelige iværksættere kan erobre verden.

Uudnyttet potentiale

Godt nok er Region Syddanmark den region efter Hovedstaden som har den største andel af kvindelige iværksættere, nemlig 27,8 procent. Men det kan blive meget bedre på Fyn og i resten af landet.  
 -  Der er et stort uudnyttet potentiale blandt kvinder, fordi der er så mange veluddannede kvinder. De vil kunne starte netop de videnstunge virksomheder, som vi har brug for for i Danmark, sige Pernille Kjær Projektleder, Væksthus Syddanmark

Gør som Christina Holck

Væksthus Syddanmark er medarrangør af konferencen "Kvinder Kan"- på Holckenhavn Slot onsdag den 17 november. Her kan man blandt andet møde Christina Holck som har gjort Holckenhavn til en stor forretning.
Ifølge den tidligere baronesse Christina Holck ikke haft særlige forudsætninger for at satse på iværksætter-karrieren. Hun mener at overvejelserne er de samme uanset baggrund, og opfordrer derfor flere til at kaste sig ud i det. 
- Jeg synes det er vigtigt, at der er nogen der begiver sig ud i at være selvstændig.  Det giver en dejlig dynamik og det har Fyn brug for, siger Christina Holck.
På landsplan er der kommet et stigende antal kvindelige iværksættere, men der er stadig 2,5 gange flere mandlige iværksættere end kvinder. Desuden overlever kvindelige iværksætteres virksomheder ikke så ofte som mændenes.

Vigtigt med rollemodeller

Det vil konferencen forsøge at  ændre på.
På konferencen gives der gode gode råd og erfaringer fra andre kvindelige iværksættere. Blandt om hvordan man får succes med at handle med udlandet.   
- Det er vigtigt med rollemodeller, så de kvinder, der påtænker at starte deres egen virksomhed har nogen at spejle sig i, siger Pernille Kjær Væksthus Syddanmark. 
 
Konferencen er en del af kampagenugen UGE 46, der sætter fokus på iværssætteri og vækst.  Man kan stadig nå at tilmelde sig på www.virksomhedskvinder.dk

Læs mere her og tilmeld dig evt konferencen

Oversigt

    Oversigt