Kvinder tvivler mest på Vilhelmsen

SF har mistet mange kvindelige vælgere med fynske Annette Vilhelmsen som formand. Det viser en ny undersøgelse.

Annette Vilhelmsen har åbenbart svært ved at overbevise kvindelige vælgere om, at de skal stemme på SF.

29 procent af de kvinder, som stemte på SF ved folketingsvalget i 2011, er i dag i tvivl om, hvilket parti de vil sætte krydset ud for. Det viser en undersøgelse som YouGov har lavet for Ugebrevet A4 og Avisen.dk

Ud af de mandlige SF-vælgere er 19 procent i tvivl. Valgforsker ved Aarhus Universitet Rune Stubager er ikke overrasket over, at flere kvinder tvivler på Vilhelmsen.

- Jeg vil ikke afvise, at en kvindelig leder kan være bedre end mænd til at tale til kvindelige vælgere. Men det kræver, at hun også har en politik med, som appellerer til kvinderne, siger Rune Stubager til Avisen.dk.

- Vi ved jo fra undersøgelser, at kvinderne er mere røde og venstreorienterede end mænd. Og man kan ikke sige, at det er i den retning, regeringens politik går i øjeblikket, siger han.

At kvinderne tvivler på Vilhelmsen, kan få store konsekvenser for SF, fordi det er et parti, der traditionelt høster mange kvindelige stemmer.

- Groft sagt var to tredjedele af SF's vælgere kvinder ved folketingsvalget i 2011. Det er den mest markante kønsforskel for noget parti i Danmark. Så nøglen til fornyet fremgang for partiet ligger i at få kvinderne tilbage i folden, siger Rune Stubager.

Oversigt

    Oversigt