LA: Derfor vil vi afskaffe håndværkerfradraget

Joachim B. Olsen mener ikke, at håndværkerfradraget er effektivt nok. Branchen skal ikke være afhængig af en særlig ordning.

Liberal Alliance har fra start været modstander af håndværkerfradraget. Samfundet bruger cirka en milliard kroner på håndværkerfradraget om året, og pengene vil ifølge erhvervsordfører Joachim B. Olsen (LA) blive brugt bedre på lavere skatter.

- Samlet set er der ikke en særlig høj beskæftigelseseffekt i det. Pengene var bedre brugt på andre ting, siger Joachim B. Olsen til TV 2/FYN.

Hvis pengene eksempelvis går til lavere skattere, kan danskerne selv vælge, hvad pengene skal bruges på. 

LA: Selvfølgelig er fynske håndværkere glade for fradraget

Fynske håndværkere og Dansk Byggeri har til TV 2/FYN fortalt, at det kommer til at koste arbejdspladser, hvis Liberal Alliance og andre partier i Folketinget afskaffer håndværkerfradraget. 

- Der er ikke noget overraskende i, at håndværkere er glade for et håndværkerfradrag. Hvis man indførte et frisørfradrag, ville frisørerne også være rigtig glade for det, siger Joachim B. Olsen.

- Det er ikke en god idé, at liberale erhverv som håndværkerbranchen bliver afhængig af særlige ordninger og fradrag. Det er forbrug på bekostning af andet forbrug, forklarer folketingsmedlemmet.

Venstre: Håndværkerfradraget har skaffet arbejdspladser

I et andet regeringsparti ser man dog anderledes på håndværkerfradraget. Står det til Venstre, skal det fortsættes i sin nuværende form.

- I Venstre synes vi, at håndværkerfradraget er en rigtig god idé. Det har bevist sin værdi. Det har været med til at sætte gode ting i gang og skaffe arbejdspladser, siger det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V). 

 

Til trods for at krisen er overstået, er det for tidligt at trække hjælpen til branchen.

- Selv om hjulene er begyndt at rulle en lille smule hurtigere nu, er vi ikke der, hvor flaskehalsene sætter en stopper for det, forklarer han.

Dansk Folkeparti har foreslået at gøre håndværkerfradraget permanent. Det møder blandt andet modstand fra Socialdemokraterne og Liberal Alliance.

 

Hvad er håndværkerfradraget?

 

Oversigt

    Oversigt