Ladywalk er et stort marcherende fællesskab

Odense og 11 andre byer landet over bliver mandag aften malet i lilla, når i alt 41.000 kvinder vil snøre skoene i den gode sags tjeneste.

Dyrskuepladsen i Odense vil mandag aften være samlingspunktet for 4.072 travende fynske kvinder, når den 11. udgave af Ladywalk starter. Et arrangement, der blot er vokset og vokset siden den første gåtur i 2001.

- Det er en kæmpesucces, og det tror jeg, det er, fordi vi har ramt noget, hvor alle kvinder kan deltage uanset om man er stort, lille, ung eller gammel, siger Ivan Mejlgaard, formand for Ladywalk, og fortsætter:

- Det er en hyggelig aften, og man har tid til at tale med nogen, som man måske ikke har så meget tid til at tale med i hverdagen. Man kan mærke på kvinderne, at de hygger sig enormt meget.

Ladywalk er et endagsmotionsevent i 12 byer i Danmark, hvor man kan gå enten 7 eller 12 kilometer. Når man deltager er man med til at hjælpe andre kvinder på vej ud af sygdom. Ladywalk donerer hvert eneste år penge til organisationer, der støtter sygdomsramte kvinder. I 2016 donerede de i alt 100.000 kroner til Hjerteforeningen og Endometriose Foreningen, og i 2017 støtter de PCO Foreningen og Hjerteforeningen.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Idéen til Ladywalk kommer fra Sverige. I 2001 trak Dansk Gangforbund det til København, og året efter var det også at finde i Aarhus. I 2004 blev foreningen Ladywalk skabt, og siden har det vokset sig store og foregår nu i 12 byer.

- Vi vil meget gerne ud i flere byer. Men det kræver, at frivillige vil hjælpe os. Men det er altid en fornøjelse at komme landet rundt, siger Ivan Mejlgaard, der i år også kan byde et nyt initiativ velkommen.

I Hedensted i det sydlige Jylland vil den første udgave af Ladywalk Golf skydes i gang. 74 kvinder vil spille golf – og gå de 7 til 12 kilometer rundt på plænen.

Fyn Live med Signe Ryge vil mandag aften sende live fra Ladywalk på Dyrskuepladsen i Odense. Det er fra klokken 17.30 på TV 2/FYN Nyhedskanalen. 

 

Ladywalk-støtte siden 2005

 

Oversigt

    Oversigt