Lægekonsultation på nettet

Flere og flere praktiserende læger på Fyn er blevet elektroniske og tilbyder nu konsultation på nettet. Over en tredjedel af lægerne giver deres patienter mulighed for tidsbestilling, receptfornyelse og prøvesvar via e-mail.

Du er nu nummer tre i køen

Hos 64 ud af de 176 fynske læger kan patienterne derfor lettere slippe for at hænge i telefonkøen.

- Der er ingen tvivl om, at de elektroniske muligheder kan gøre dagligdagen nemmere for danskerne, siger Bo Liebergren (V), der er formand for Forebyggelses- og Sundhedsudvalget i Fyns Amt.

- Elektronisk kommunikation skal selvfølgelig ikke erstatte den personlige kontakt med lægen. E-mail-konsultationer kan for eksempel være afløser for en telefonisk konsultation, hvor du blot har simple eller opfølgende spørgsmål, som lægen kan besvare kort uden yderligere undersøgelser, siger Bo Liebergren.

Fordobling af elektroniske læger

Fyns Amt og internetportalen sundhed.dk kører i disse dage kampagne for at flere fynboer får øjnene op for muligheden med elektroniske lægebesøg.

Amtet har også støttet udviklingen bla ved tilskud til indkøb af adsl-forbindelser hos lægerne.

- Jeg vil tro, at der er sket en fordobling af antallet af elektroniske læger på de to år, der er gået, siden sundhed.dk gik i luften, siger Tove Lehrmann, der er afdelingsleder hos FynCom - Center for Sundheds-telematik.

Via vejviseren på sundhed.dk, kan man se om ens egen læge er elektronisk.

Se sundhed.dk's hjemmeside

Oversigt

    Oversigt