Lægemangel: Sammenhold skaffer læger til Langeland

Der er lægemangel nogle steder på Fyn. Men ikke på Langeland. En musketer-ed skaffede nemlig læger til øen, skriver Jyllands-Posten.

Fem læger, alle fra Svendborg-egnen, har næsten udfyldt lægemanglen på Langeland. De havde alle et ønske om at vende tilbage til Svendborg-området, og udøve lægegerningen. 

 Bjarke Lungholt er en af de fem praktiserende læger:

- Vi er alle rundet af Svendborg og ville gerne tilbage i en eller anden forstand. Vi ville  også gerne være praktiserende læger, men med et arbejdsliv, der rummer plads til familie og fritid. Og samtidig ville vi være sikre på, at vi fortsat kunne udvikle os fagligt, siger han til Jyllands-Posten.

Delepraksis er en fordel

Ifølge Bjarke Lungholt er det en fordele, at de fem læger er fordelt på kun to adresser. Det giver nemlig god muligehed for at dele opgaverne.

- Vi har delepraksis, og det betyder, at vi i min praksis er tre læger om de cirka 3.400 patienter der dækker et ydernummer. Og vi har mere end rigeligt at lave, fortæller Bjarke Lungholt til Jyllands-Posten.

Bjarke Lungholt arbejder på samme adresse som to af de andre læger, mens de to øvrige læger holder til på en anden adresse i Rudkøbing. Her deles de om cirka 1.500 patienter. 

Et tættere samarbejde mellem de lokale læger er en del af løsningen på problemet med manglende læger. Men Bjarke Lungholt har også en anden idé om, hvad der kan hjælpe på udfordringen:

- Det ville være en stor hjælp , hvis den afgående læge kunne blive nogle måneder som tutor og hjælpe i gang. Der er så ufatteligt mange ting, man skal sætte sig ind i som nystartet, og det kan være svært at sortere  og prioritere. Her ville det være gavnligt at kunne overlevere erfaringen. 

Oversigt

    Oversigt