Læger scorer kassen: Fritidsjob for 151 millioner kroner

Rigsrevisionen er kommet frem til, at Region Syddanmark har udbetalt over 151 millioner kroner til læger, der har udført arbejde i regionen i deres fritid.

Ifølge Fyens Stiftstidende har Rigsrevisionen igennem længere tid undersøgt omfanget og arten af lægers bijob, og de er kommet frem til, at læger har haft fritidsjob i Region Syddanmark for 151.015.470 kroner i 2014.

Avisen har fået aktindsigt i en del af korrespondancen mellem Rigsrevisionen og Region Syddanmark i forbindelse med revisionens undersøgelser.

Heraf fremgår det, at Rigsrevisionen har bedt regionen forklare udbetalingerne, men det har regionen tilsyneladende ikke været i stand til.

Rigsrevisionen har ifølge Fyens Stiftstidende fået tallene fra SKAT, der betegner dem som: "Engangsvederlag der udbetales for et stykke arbejde, som udføres i fritiden."

Der kan både være tale om læger, som har deres hovederhverv i regionen eller læger, som har deres hovederhverv i en anden region.

Dele af aktindsigten, Fyens Stiftstidende har fået, er streget over; men i et svar til Rigsrevisionen fra Region Hovedstaden står, at regionen er skeptisk overfor, om indtægten ved bijob faktisk er så høj, og Region Hovedstaden har ikke kunnet få at vide, hvordan tallene er fremkommet, og hvad de dækker over.

Hverken Rigsrevisionen eller Region Syddanmark vil udtale sig om sagen, før revisionens rapport bliver offentliggjort den 9. november.

Oversigt

    Oversigt