Læger skal henvise til privathospitaler

De praktiserende læger i Odense skal have mulighed for at henvise patienter til undersøgelse og behandling direkte på privat klinikker og privathospitaler. Formålet er at undgå ventetider og spare skattekroner.

-


Lægerne skal nu selv henvise til privathospitaler

De praktiserende læger i Odense skal have mulighed for at henvise patienter til undersøgelse og behandling direkte på privat klinikker og privathospitaler. Det foreslår socialforvaltningen i kommunen.

Formålet er at undgå ventetider, der kan forværre patienternes sygdomme, og samtidig forventer Odense Kommune at spare penge på ordningen.

Siden februar har Odense Kommune haft en forsøgsordning, hvor kommunen efter en grundig undersøgelse, kunne henvise patienter til privat behandling.

Ordningen har været en lille succes. 13 patienter har sprunget ventelisterne over til de offentlige sygehuse, og er i stedet blevet behandlet i privat regi. Det har sparet kommunen for udbetaling af sygedagpenge, og patienterne er blevet sparet for et langt sygdomsforløb og har hurtigere kunnet vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Forsøgsordningen får nu Socialforvaltningen i kommunen til at forslå, at ordningen bliver udvidet og gjort permanent. Fremover slipper patienterne for at deres sag skal behandles og vurderes i kommunen før de kan henvises til en privat klinik. I stedet skal de praktiserende læger sende patienterne direkte på privathospital efter aftale med socialforvaltningen.

3-400.000 kroner sparet

Kommunen håber dermed, at ordningen kan blive mere udbredt. Forsøgsordningen med 13 privatbehandlinger har sparet Odense Kommune for 300-400.000 kroner og hvis flere patienter kan springe ventelisterne over, håber kommunen at spare endnu flere penge. Samtidig vil ordningen være til gavn for patienterne, vurderer socialforvaltningen.

Under forsøgsordningen har Odense Kommune brugt 54.000 kroner til undersøgelse og behandling i privat regi. Fremover vil kommmunen afsætte en halv million kroner til privat behandling.

Politikerne i Kultur- og socialudvalget skal behandle forslaget på tirsdag.

Oversigt

    Oversigt