Læk på Nordfyn: Ingen spor efter muldvarpen i kommunalbestyrelsen

Hvem i kommunalbestyrelsen på Nordfyn lækkede fortrolige dokumenter til en række borgere? Den sag debatterer lokalpolitikerne på et møde torsdag aften.

Hvordan sikrer vi et tillidsfuldt samarbejde og fortrolighed i udvalgsmøder? De spørgsmål skal kommunalbestyrelsen på Nordfyn drøfte på et møde torsdag aften.

Lækkede fortrolige dokumenter

Drøftelsen er aktuel, efter det tidligere på året kom frem, at 12 fortrolige skitseprojekter til vådområder var blevet lækket til flere borgere i kommunen.

En sag, der fik udvalgsformand, Franz Rohde, til at reagere.

- Da der jo netop kun var tale om skitseprojekter, skaber det en masse uro blandt de landmænd, som kan blive berørt, hvis de skal modtage den slags oplysninger ad bagvejen, sagde Franz Rohde til TV 2/FYN den 10. juni i år.

Sagen fik seks ud af syv medlemmer af Miljø- og Teknikudvalget til at lade administrationen gennemgå deres e-mails for at få undersøgt, om der i udvalget var sket en uretmæssig deling af fortrolige oplysninger.

Den eneste, som ikke ønskede at få undersøgt sine e-mails, var René Lundegaard fra Nye Borgerlige.

- Jeg modtager mange mails fra borgere, som gerne vil drøfte sager med mig i fortrolighed. Derfor vil jeg gerne beholde mine informationer for mig selv, sagde René Lundegaard dengang til TV 2/FYN.

Ingen spor af muldvarpen i mailboksene

På et møde i Teknik- og Miljøudvalget tidligere i denne måned fik de syv medlemmer resultaterne af den undersøgelse, der blev sat i gang før sommerferien.

Undersøgelsen viste, at det ikke var nogle af de seks undersøgte medlemmer, der via mail havde videresendt oplysningerne.

René Lundegaard vil stadig ikke lade sin mail undersøge og han understreger i dag overfor TV 2/FYN, at det ikke er ham, der står bag lækagen af de fortrolige skitseprojekter.

Til debat i kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune behandler sagen på et møde torsdag klokken 18. TV 2/FYN er med til mødet og sender derfra i vores udsendelse klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt