Lækkede fortrolige oplysninger og fik bøde på 10.000 kroner

En person fra Ærø Kommune har fået en bøde på 10.000 kroner for læk af fortrolige oplysninger.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) blev 24. august 2018 gjort opmærksom på, at der var lækket
fortrolige oplysninger fra en lukket dagsorden. 

Sagen drejer sig om læk af fortrolige oplysninger fra en lukket dagsorden. Det lukkede punkt på dagsordenen handlede om el-færgen Ellen. 

Det førte til at Ærø Kommune politianmeldte episoden. Og nu er sagen afsluttet efter en efterforskning fra Fyns Politi, der har opklaret sagen. Dermed kan en unanvgiven person se frem til en bøde på 10.000 kroner. Det skriver Ærø Kommune i en pressemeddelelse. 

Vedkommende, der har lækket de fortrolige oplysninger, har erkendt at have brudt tavshedspligten.

Borgmester Ole Wej Petersen er tilfreds med, at sagen er opklaret.

- Vi tager brud på tavshedspligten meget alvorligt. Det er vigtigt, at bevare fortroligheden og tilliden til, at alle parter tager sin tavshedspligt alvorligt. Udfaldet af denne sag sætter en klar præcedens, og betyder forhåbentligt, at vi undgår en lignende situation i fremtiden, siger Ole Wej Petersen (S) i en pressemeddelelse.

 

Opdateret kl. 16:57

På spørgsmålet om, hvorvidt han er bekymret for, at sagen kan få en negativ virkning på samarbejdet på rådhuset siger Ole Wej Petersen, (S) til TV 2/Fyn.

Jeg går ud fra, at det kan have en præventiv virkning, at man kan blive straffet for at lække oplysninger. Det er jo ikke særligt befordrende for godt samarbejde, at man ikke kan have hemmeligheder.

Han tror ikke, sagen kommer til at betyde, at samarbejdet på rådhuset bliver dårligere. 

- Vi har normalt et godt samarbejde i vores kommunalbestyrelse. Det tror jeg ikke, den her sag kommer til at lave om på. Jeg er tilfreds med, hvad der er sket, og at sagen er afsluttet. 

Oversigt

    Oversigt