Lærer fra Odense på kursus som elitesoldat: Derfor gav jeg ikke op

For 28-årige Mark Raaddam Sørensen er det oppe i hovedet, at man skal klare livet som elitesoldat.

Det kræver mere end store muskler at blive elitesoldat. Det er i mindst lige så høj grad psyken, der spiller en afgørende rolle, når kroppen bliver presset.

Det fandt den 28-årige skolelærer fra Odense, Mark Raaddam Sørensen, ud af, da han var med i TV 2-programmet Korpset.

- Det er oppe i hovedet, det foregår. Man er i stand til meget mere, end man tror. Det handler bare om, hvor meget man vil det. Og jeg ville det her. Havde jeg ikke villet det så meget, havde jeg også givet op, siger Mark Raaddam Sørensen.

90 procent psykisk

I tv-programmet skal 30 veltrænede danske mænd prøve kræfter med et specieldesignet træningskursus, der er baseret på elitesoldaternes erfaringer fra kamp og øvelser.

For de civile danske mænd står den derfor på timelange øvelser, blodige vabler og dehydrering, og den ene deltager efter den anden falder fra. For den odenseanske skolelærer var psyken det afgørende, der holdt ham i gang.

- For mit vedkommende var det 90 procent psykisk. Vi vidste, at hvis vi gav op, ville vi komme ind og få et varmt hotelværelse, og vi ville få mad, chokolade og cola, og den lå hele tiden i baghovedet, fortæller Mark Raaddam Sørensen, der husker, at de i timevis skulle gå på en strand, hvor fødderne borede sig dybt ned i sandet, fordi han med al sin opbakning vejede over 130 kilo.

Nu er Mark Raaddam Sørensen vendt tilbage til jobbet som skolelærer, og eleverne er vilde med, at deres lærer har været i fjernsynet. Han vil derfor lave nogle fagdage, hvor hans 5.-klasseselever skal ud og lege soldater, når de skal have idræt.

I interviewet på TV 2/FYN fortæller den 28-årige odenseaner også, hvordan han gik fra at være alkoholiker til at blive skolelærer. Se hele interviewet herunder: 

 

Du kan se Korpset på TV 2 onsdag klokken 20.00. 

Oversigt

    Oversigt