Lærerdemo: 1000-vis af fynboer til København

Fra middag og nogle timer frem, bliver der massivt pres på flere ruter igennem Indre By, advarer politiet.

Flere tusinde fynske lærere og op mod 40.000 fra resten af landet strømmer torsdag formiddag mod København for at deltage i en storstilet demonstration, der skal ende foran Christiansborg.

- Vi forventer, at der særligt vil komme knudepunkter omkring Christmas Møllers Plads, hvor mange vil samles og der vil være afspærret i et kort tidsrum omkring klokken 15, siger Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

Den store demonstration kan ifølge ham sammenlignes med de demonstrationer, som politiet følger på vej den 1. maj hvert år, og som går under navnet Stjernedemonstration, fordi demonstranter følger flere ruter ind til et samlet slutpunkt - i lærernes tilfælde Christiansborg.

- Der kommer også til at være tryk på H.C. Andersens Boulevard lige før klokken 15, når de mange demonstranter skal forbi Rådhuspladsen, siger Henrik Møller Jakobsen til Ritzau.

Han oplyser også, at man kan gå ind på Københavns Politis hjemmeside og finde et kort over demonstrationens mange ruter. På den måde, kan man finde ud af, om ens rute er berørt allerede inden, man begiver sig hjemmefra.

- Er det tilfældet, opfordrer vi folk til at tage hjemmefra i rigtig god tid og bruge offentlige transportmidler, siger Jakobsen.

Demonstrationen er planlagt at foregå fra klokken 15 til klokken 20, men allerede tidligere på dagen, kan de mange tusinde lærere, der valfarter til København fra hele landet risikere at påvirke trafikken.

Blandt andet vil et stort antal busser, der fragter lærere fra Fyn og Jylland dagen igennem bevæge sig rundt i bybilledet, og det kan godt betyde udfordringer for de vanlige trafikanter, advarer politiet.

Hvis du vil tjekke, om din vej igennem byen bliver berørt, kan du gøre det her:

https://www.politi.dk/Koebenhavn/da/lokalnyt/Twitter/Demonstration_100413.htm

Oversigt

    Oversigt