Lærere beskyldes for at skabe miltbrand-panik

Et brev fra Fyns Amts Lærerkreds har skabt angst og forargelse hos mange modtagere. Brevet, der er blevet sendt til 600 politikere og byrådskandidater på Fyn, indeholder blomsterfrø, og mange modtagere har troet, at brevene indeholdt miltbrand-bakterier.

-

Et brev fra Fyns Amts Lærerkreds har skabt angst og forargelse hos mange modtagere. Brevet, der er blevet sendt til politikere og byrådskandidater på Fyn, indeholder blomsterfrø, og mange modtagere har troet, at brevene indeholdt miltbrand-bakterier.


\"Jeg er utrolig forarget og vred. Da jeg så dette brev og der væltede små kugler ud af det, blev jeg forskrækket og bange, \" siger amtsrådsmedlem Pernille Weiss(K)


Skulle have været en påmindelse
Men Pernille Weiss er kun én af mange politikere eller kandidater, der er blevet forskrækket over brevet.


\"Vi har fået rigtigt mange henvendelser fra folk, som er blevet bange for vores brev. Det er vi naturligvis utrolig kede af, da brevet jo var ment som en sød påmindelse om at huske folkeskolen i valgkampen, \" siger Irma Trebbien, der er formand for Østfyns Lærerkreds.


Hos både Odense, Nyborg og Svendborg Politi har man torsdagen igennem modtager mellem 10 og 15 henvendelser fra bekymrede kandidater eller politikere, der har modtaget de mistænkelige breve.


Initiativet planlagt længe
Brevet indeholder \"folkeskolefrø\" i en blomstrende pose. Frøene skal symbolisere børnene som har brug for en sund opvækst og udvikling i folkeskolen. Brevet er sendt ud til samtlige politikere og kandidater, der stiller op til amts- og kommunalvalget 20. november.


Initiativet fra Fyns Amts Lærerkreds var planlagt længe før 11. september og før nogen i Danmark eller udlandet bekymrede sig om miltbrand.


Lærerne vil forklare sig
Folkeskolelærerne har indkaldt til et pressemøde torsdag, hvor de vil forklare om initiativet med blomsterbrevet, men pressemødet får efter de mange negative reaktioner et andet indhold.


\"Vi må nok se i øjnene, at vores henvendelse ikke får den tilsigtede virkning. Men vi har fået grønt lys til dette brev fra postvæsnet, og så troede vi ikke på, at det kunne misforstås. Men vi har helt oplagt undervurderet den angst, der er i befolkningen for miltbrand, \" siger Irma Trebbien.

Oversigt

    Oversigt