Lærere: Mere frihed er ikke nok

Odenses Lærerforening mener, at der skal følge penge med, hvis Odense skal løse de grundlæggende problemer med folkeskolen

Selvom Odenses lærere hilser det velkommen, at de nu står til at få øget fleksibilitet i planlægningen af deres arbejdstid, mener de fortsat, at Folkeskolen er grundlæggende udfordret. Der skal flere ressourcer til, lyder det fra formand for Odenses Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen.

- Der kommer ikke en lærer mere med det her forslag. Opgaverne med inklusion, bedre faglighed og så videre løser det ikke, så der er stadig en kæmpe udfordring med den økonomi, der er, siger hun.

Lærerformanden understreger dog, at hun glæder sig over det radikale forslag, der har opbakning fra hele den røde blok og Venstre:

- Den arbejdstid, der er i dag, bliver brugt meget uhensigtsmæssigt, og at få brugt den tid bedst muligt, er da det første, vi kan se, om vi kan gøre noget ved.

Mange af lærernes opgaver beskriver hun som bureaukratiske, ligesom hun også mener, at der går tid fra børnene til fordel for politiske prestigeprojekter. Meget af det går ud på at holde øje med, at lærerne nu også bestiller noget.

- Det er ærgerligt, hvis vi indretter vores samfund efter, om der skulle være nogle få dovne frem for at tænke på at skabe de bedst mulige vilkår. Hvis du vil være doven, kan du også være det, mens du sidder på din arbejdsplads.

Nu håber hun på medvind for kommunens folkeskoler:

- Jeg synes, der er signaler i Odense omkring, at vi ikke længere vil være en af de kommuner, der ligger helt nede og skraber bunden i forhold, hvilken folkeskole vi byder vores børn.

Oversigt

    Oversigt