Lærerkonflikt: 600.000 fisk risikerer døden

Dyrenes Beskyttelse er rystede over, at forbund nægter lærere at redde lakseyngel fra at dø.

Dyrenes Beskyttelse er rystede over, at 600.000 fisk risikerer en grusom død på en fynsk produktionshøjskole som en direkte følge af lærerkonflikten.

De mange fisk skulle have været sat ud i de fynske åer, men de tre lærere fra produktionshøjskolen Elseminde, der skulle have stået for udsætningen, er lockoutet.

Det frustrerer hos Dyrenes Beskyttelse.

- Jeg har aldrig hørt, at en lockout skulle sætte landets lovgivning ud af spil. Og i Dyreværnsloven står det højt og tydeligt, at man har pligt til at sørge for de dyr, man har i sin varetægt.

- Mig bekendt gælder denne lovgivning også, selv om fagforbund og kommune konflikter, siger dyrlæge Jens Svenningsen, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyreværnschefen henviser til, at havde der været tale om 600.000 hundehvalpe, var sagen ikke blevet syltet.

Der er tale om lakseørreder, der skal sættes ud snarest.

- Sættes de ikke ud, vokser de sig så store i bassinerne, at de stresser hinanden og der opstår kannibalisme, siger Jens Svenningsen.

Han finder det meningsløst, at 600.000 dyr skal dø på grund af en faglig konflikt.

- Dyrenes Beskyttelse blander sig ikke i konflikten, men at nægte at afværge en aflivning af 600.000 fisk, det synes jeg er direkte respektløst overfor dyrene, siger Jens Svenningsen.

En løsning på problemet kunne være at foretage en egentlig aflivning af de mange fisk, men det er dog også problematisk.

- Der er den mulighed, at der kan kommes gift i vandet for at aflive fiskene, men det mener jeg er etisk urimeligt, svarer Jens Svenningsen.

Selv om lærerne er lockoutet har Moderniseringsstyrelsen, ifølge viceforstander på Elsesminde, Arne Pallisborg, givet grønt lys til, at de tre lærere, der er specialister i at sætte fiskeynglen ud, gerne må påtage sig arbejdet.

- Men Uddannelsesforbundet har sagt nej til, at de tre lærere må redde fiskeynglen, siger Arne Pallisborg, der oplyser, at han leder efter en løsning på problemet.

Oversigt

    Oversigt