Lærerne får op til 4200 kroner mere om året

Lærernes arbejdstidsregler ændres, til gengæld kan de se frem til en lønstigning på op til 4200 kroner årligt.

Skolelærerne skal fremover have arbejdstidsregler, som minder om reglerne for andre offentligt ansatte. Og skolelederne får ansvaret for at vurdere, hvordan opgaverne på den enkelte skole løses bedst muligt.

Til gengæld får danske folkeskolelærere en lønstigning på 3300 til 4200 kroner årligt. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet til Ritzau.

Lærernes samlede lønstigning lyder på 300 millioner kroner, oplyser beskæftigelsesministeren på torsdagens pressemøde om regeringsindgrebet i lærerkonflikten.

- Pengene bliver finansieret uden for reguleringsordningen. Det er vigtigt at understrege, for det betyder, at de altså ikke betales af andre offentlige medarbejdede, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Der bliver desuden indført særlige "værnsregler" for lærerne, som blandt andet skal sikre, at lærernes daglige arbejdstid så vidt muligt skal være samlet.

I lovforslaget opretholdes også en årsnorm, så lærerne fortsat vil have længere arbejdsuger i perioder i året og til gengæld også flere fridage end andre.

- Vores lovforslag bygger på principper, som kendes fra andre fagområder i det offentlige. Samtidig tager vi højde for noget af det, som parterne har stillet som krav.

- Generelt kan man sige, at lærerne får almindelige arbejdstidsregler fremadrettet, siger beskæftigelsesministeren.

De nye regler og lønstigningen er gældende fra 1. august 2014.

- Der bliver altså tid til, at man kan nå at omstille sig til de nye regler, siger Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag.

Oversigt

    Oversigt