Læreruddannelsen på Fyn oplever ansøgningsboom

Læreruddannelsen på Fyn har i år fået 20 procent flere ansøgninger end sidste år. Det viser en opgørelse, efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb i dag.

Læreruddannelsen på Fyn har i år fået 279 førsteprioritetsansøgninger, og det er det højeste antal siden 2011. Det glæder Erik Knudsen, der er rektor for University College Lillebælt, som udbyder Læreruddannelsen på Fyn.

- Der er flere steder mangel på uddannede lærere. Det er derfor afgørende, at vi som uddannelsessted kan løfte den opgave. Det her ansøgningsresultat viser, at vi er godt på vej, siger han.

Det har ellers stået skidt til med ansøgning til læreruddannelsen efter negativ opmærksomhed omkring folkeskolereformen og indførelsen af en ny læreruddannelse. Men nu ser det ud til, at uddannelsesinstitutionen går en lysere tid i møde.

- For læreruddannelsen på Fyn er jeg sikker på, at der venter yderligere et boost, når uddannelsen efter sommer flytter ind i nye omgivelser på vores nye campus på Niels Bohrs Allé i Odense, mener Erik Knudsen.

Og det er der en helt særlig grund til.

- Vores lærerstuderende kan se frem til nye faciliteter, som er væsentligt bedre, end det læreruddannelsen har været vant til. Samtidig bliver læreruddannelsen del af et miljø med mange uddannelser. Det vil give et løft både fagligt og studiemæssigt for de studerende, siger rektoren.

Oversigt

    Oversigt