Lærlingeboom og DI-pris: Her kan de godt lide unge

Lars Broe Rustfrit Stål løber med Dansk Industris initiativpris. 13 ud af 67 ansatte er lærlinge.

Lars Broe er mere til handling end snak, og det initiativ belønnes nu med Dansk Industris initiativpris på Fyn.

Mens masser af arbejdsgivere bruger tiden på at snakke om manglen på unge, der ønsker en erhvervsuddannelse, har Lars Broe taget sagen i egen hånd.

Han har været med til at etablere en klynge blandt de mindre og mellemstore metal-virksomheder på Fyn, der skal samarbejde om at få de unge interesseret i metalbranchen.

Og han er selv det bedste eksempel på, at man kan gøre en forskel. 13 af de 67 ansatte hos Lars Broe er lærlinge. Og der en mening med at uddanne de unge.

- Der er en særlig stemning i virksomheden, den er økonomisk veldrevet, og man er glade for de ansatte og unge, der bliver uddannet til dygtige voksne, lyder skudsmålet fra Dansk Industri.

På ti år er antallet af medarbejdere fordoblet, egenkapitalen er i plus med 11 millioner kroner, og virksomheden er bemærkelsesværdig på flere områder.

Indehaveren Lars Broe har arbejdet målbevidst på at styrke virksomheden med en professionel bestyrelse og med politikker for væsentlige områder.

Selve prisen overrækkes på tirsdag i overværelse af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel og DI-formand på Fyn, Poul Strandmark.

Oversigt

    Oversigt