Lambda vil hjælpe kvinder, der forelsker sig i kvinder

Hvad siger man til familie og børn, hvis man har været gift med en mand og forelsker sig i en kvinde? Et nyt netværk i Odense skal give svaret.

Gennem længere tid har Lambda, Foreningen for homo- og biseksuelle samt transpersoner på Fyn, haft tanker om at opbygge et netværk for kvinder, hvor livets erfaringer kan deles. 

Den nystartede gruppe - Kvinder Til Kvinder - slår nu dørene op:

- I Lambda har vi haft en del henvendelser fra kvinder, der søgte et netværk med ligesindede. Et netværk, hvor det ikke kun handler om fest og byture. Derfor er det fantastisk, at en gruppe kvinder har kontaktet os med initiativet om at være drivkræfterne bag en sådan gruppe, siger Sarah Baagøe Petersen, næstforperson i Lambda.

Tania Cortes er med i gruppen, som kontaktede Lambda med ideen om at starte et kvindenetværk. For hende var det en omstilling af de helt store i familielivet, der fik hende til at savne muligheden for at høre, hvad andre ville have gjort i hendes sted.

- For mig har der manglet sådan en gruppe, fordi jeg har brug for at dele min usikkerhed og tvivl i forholdet til at have været forelsket i og været i et forhold med en mand i 25 år, fortæller Tania Cortes og fortsætter:

- Da vi gled fra hinanden og blev skilt,  forelskede jeg mig efter noget tid i en kvinde. Det var en overvældende oplevelse, og der bliver lige pludselig brug for støtte og opbakning til at fortælle sine venner, familie og ikke mindst sine børn, at jeg også kan forelske mig i en af samme køn.

Da vi gled fra hinanden og blev skilt,  forelskede jeg mig efter noget tid i en kvinde

Trækker på andres erfaringer

For Sarah Baagøe Petersen er det vigtigt, at kvindegruppen tiltrækker en bred skare af brugere, sådan at der kan trækkes på mange forskellige erfaringer.

- Gruppen kan både blive brugt af nyudsprungne kvinder, og de som har været afklaret omkring deres seksualitet i mange år. Det er uden tvivl en udfordring at springe ud, når man har levet et heteronormativt liv og måske har været gift og fået børn, siger Sarah Baagøe Petersen omkring Tania Cortes’s situation.

- Jeg tror på, at det at mødes og tale om udfordringer og gode oplevelser er guld værd, og noget som kan give en modet til at stå ved sig selv, som man nu er, tilføjer Tania Cortes.

Vil du vide mere om lambdas nystartede gruppe Kvinder Til Kvinder, kan du skrive til kvinde@lambda.dk. Gruppen mødes første gang den 28. januar i Odense.

Oversigt

    Oversigt