Fynsk kandidat: Landmændene bliver ikke hørt i klimadebatten

Klaus Kroll fra Nye Borgerlige vil lytte til landmændene. Man glemmer forureninger fra lossepladser i snakken om klima, mener han.

Danske landmænd bliver ikke målt korrekt af målestationer i forhold til udledning af blandt andet kvælstof. 

Det mener Klaus Kroll, der er fynsk folketingskandidat for partiet Nye Borgerlige. 

- Landbruget vil rigtig gerne måles på, hvad de udleder. Det skal bare være fagligt korrekt, understreger han.  

Han henviser til et tilfælde, hvor en målestation på en mark angiveligt også registrerede kvælstof i spildevand fra nærliggende ejendomme. 

Ifølge Miljøstyrelsen udleder omkring 800 ejendomme i Danmark helt urenset spildevand. 

Landbruget skal blive i Danmark

Klaus Kroll mener, at det er vigtigt, at der bliver målt rigtigt på landmændenes udledning. 

- Når vi producerer fødevarer, så ligger der bare en miljøpåvirkning. Og den miljøpåvirkning, vi har i Danmark er verdens laveste. Hvis vi holder op med at drive landbrug i Danmark, så rykker det til Polen eller Ukraine. Det betyder, at vi flytter miljø- og klimaproblemet, forklarer han. 

Klaus Kroll hæfter sig særligt ved, at danske landmænd køber væsentlig mindre antiobiotika end deres spanske kollegaer. Det viser en undersøgelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur

- Det bliver meget nemt at læsse problemerne ud på landmændene, fordi gruppen er så lille. Man glemmer, at der ligger nogle problemer i forhold til lossepladser og industrigrunde, som har haft direkte skade på vores grundvand, siger Klaus Kroll. 

I serien En til En vil TV 2/Fyn lave et interview med en repræsentant fra alle opstillingsberettigede partier. Martin Christensen, der er fynske folketingskandidat for partiet Stram Kurs, har også fået tilbuddet om at medvirke i En til En på TV 2/Fyn.

Martin Christensen har takket nej til at medvirke, da han kun ville medvirke, hvis emnet var udlændingepolitik. Det er TV 2/Fyn, der sætter emnerne for interviewet, og i interviewet med Stram Kurs skulle Martin Christensen har svaret på, hvad hans parti mener om velfærd, infrastruktur og tilbagetrækning.

Se hele interviewet med Klaus Kroll fra Nye Borgerlige. 

Oversigt

    Oversigt