I det fynske folks tjeneste

Landmand fik ransaget sit hjem ved politiaktion: - Voldsom oplevelse

Ebbe Dalby kom hjem til en gård, der var blevet genstand for den politiaktion, der sidst i september lukkede Storebælts- og Lillebæltsbroen.

00:20

Det så voldsomt ud, da politiet i september havde spærret for Ebbe Dalbys gård. Video: Google Maps

Fredag 28. september vil for de fleste blive husket som dagen, hvor Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen var lukket. Men for gårdejer Ebbe Dalby Espe var fredagen særlig vild. Det skriver LandbrugsAvisen

Den 64-årige landmand er den aften på vej hjem til gården. Men kort inden han ruller ind på gårdpladsen ved sit hjem, bliver han mødt af kampklædt politi. 

De (politiet, red.) har fortalt mig, at de ikke har fundet tegn på, at der har været nogen. Det er trods alt beroligende.

Ebbe Dalby, gårdejer

- Det er selvfølgelig en voldsom oplevelse, da vi kommer hjem og ikke kan få lov at komme ind, siger den fynske gårdejer til LandbrugsAvisen. 

Der skulle, gå en times tid før politiet gav Ebbe Dalby og hans hustru Inger Marie Dalby fik lov til at komme ind i deres hjem. 

- Det, vi var mest bekymrede for, var, om der havde været nogle forbrydere eller noget i huset. Det er ikke rart at tænke på, oplyser landmanden.

Politiet går derfra uden beviser

Derfor var der stor politiaktion i Espe

Politiet jagtede fredag 28. september en sort Volvo. Vidner rapporterede, at de havde set den i Espe. Volvoen blev senere fundet på Sjælland, og det hele viste sig at være en misforståelse. Det er uvist, om politiet ledte efter Volvoen ved Ebbe Dalbys ejendom.

Kilde: Københavns Politi
Se mere

Ifølge Ebbe Dalby finder politiet ikke noget ved ransagningen af hans hjem. 

- De (politiet, red.) har fortalt mig, at de ikke har fundet tegn på, at der har været nogen. Det er trods alt beroligende, siger han. 

Landmanden tilføjer:

- Vi er kommet videre og har det godt. Det bliver nok første og sidste gang, vi oplever den slags - heldigvis, siger han. 

Ebbe Dalby oplyser til TV 2/Fyn, at politiet ikke har givet ham flere oplysninger om deres efterforskning. 

LandbrugsAvisen har ikke haft held med at få en kommentar til sagen fra politiet.