Landmand risikerer større bøde

En landmand fra Tommerup kan se frem til at skulle betale en større bøde, fordi han ikke har øremærket kalvene i sin store Hereford-besætning. Det skal ifølge EU-regler ske senest 14 dage efter fødslen. Problemet er bare, at det er livsfarligt, hvis landmanden Lars Voldsgaard forsøger at øremærke kalvene.

-

En landmand fra Tommerup kan sandsynligvis se frem til at skulle betale en større bøde, fordi han ikke har øremærket kalvene i sin store Hereford-besætning. Det skal ifølge EU-regler ske senest 14 dage efter fødslen.

Problemet er bare, at det er livsfarligt, hvis landmanden Lars Voldsgaard forsøger at øremærke kalvene. De i alt 37 kreaturer lever nemlig som vildtpleje på et 50 hektar stort engområde. Lars Voldsgaard har forsøgt at øremærke dem men er hver gang ved at blive slået ihjel af beskyttende mødre og giganttyren, der ikke bryder sig om, at han sætter mærker på deres afkom. Derfor har han flere gange måtte tage flugten, når han har forsøgt.

Alligevel kræver EU, at kalvene bliver øremærket, og onsdag var repræsentanter fra EU-direktoratet derfor på besøg på gården i Tommerup for at se på sagen.

Lars Voldsgaard har mulighed for at øremærke kalvene, når de om nogle måneder går i læ i en lade. Det kan EU bare ikke vente på.

Landsbrugsrådets præsident Peter Gemmelke har flere gange fosøgt at rejse sagen overfor landsbrugsministeren, men ingen har endnu ønsket at give særregler til vildtpleje-landmænd.

Oversigt

    Oversigt