Landsretten: Grundejere skal betale til Byens Bro

Landsretten har afgjort, at grundejer Finn Thomsen og HF/ VUC Fyn skal betale i alt 3,7 millioner kroner til opførelsen af Byens Bro i Odense.

Landsretten har stadfæstet byrettens afgørelse, der betyder, at ejerne af et areal på nordsiden af Byens Bro skal bidrage til opførelsen af broen med i alt 3,7 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

Sagen er rejst af Odense Kommune, som mener, at grundejer Finn Thomsen og uddannelsesinstitutionen HF/VUC Fyn skal betale til opførelsen af Byens Bro med henvisning til, at broen har forøget deres grundes værdi.

Samtidig har landsretten underkendt byrettens afgørelse om, at kommunen skal betale Finn Thomsen 14 millioner kroner for et areal, hvor kommunen har planer om at lave en ankomstplads til Byens Bro.

Finn Thomsens plan for området er at etablere parkeringspladser til udlejning.

Landsrettens dom betyder, at det nu er op til Taksationskommissionen for Fyn at afgøre, hvor meget Odense Kommune skal betale for arealet.

Taksationskommissionen er nedsat af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet til at fastsætte erstatninger ved offentlig ekspropriation.

Taksationskommissionens afgørelse kan ankes, så kommunens planer for færdiggørelsen af broens nordlige side - blandt andet med en cykelparkering - må formentlig vente en rum tid, skriver avisen.

Oversigt

    Oversigt