Landsstævne i 2021: Svendborg skal være større og bedre end Aalborg

Når Svendborg lægger haller og gader til DGI Landsstævnet i 2021 skal det ifølge borgmesteren være større og bedre end Aalborg.

I sidste uge var Aalborg fyldt med saltomortaler, flik-flakker og dobbelte skruer, da byen var vært for DGI’s landsstævne.  Nu er den gymnastiske fakkel givet videre til Svendborg, når den sydfynske by skal overtage landsstævnet om fire år.

quote Vi tror på, at vi kan trække flere til, end der var i Aalborg

Lars Erik Hornemann, Borgmester, Svendborg, Venstre

- Vi tror på, at vi kan trække flere til, end der var i Aalborg, siger Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V). 

I Aalborg deltog 25.000 i landsstævnet, men når Svendborg bliver værtsby, vil man have mindst 10.000 flere med til landsstævnet, der vender tilbage hvert fjerde år. Byen er allerede gået i gang med arbejdet, så over 35.000 får rørt kroppen ved Danmarks største sportsarrangement om fire år. Byen havde under det nordjyske landsstævne sendt en delegation af fagfolk afsted.

- Vi har været deroppe for at få vores egne erfaringer. Blandt andet om det sikkerhedsmæssige og det logistiske, når man for eksempel skal afspærre veje igennem byen og lignende, siger borgmesteren.

quote Landsstævnet er en fest i fire dage, som kommer til at fylde hele vores by

Jacob Kramer, udviklingschef, Svendborg Gymnastikforening.

En af måderne hvorpå, man vil forsøge at tiltrække flere deltagere til det fremtidige stævne, er, at man vil brede arrangementet udover hele Svendborg, når landsstævnet vender tilbage for første gang i 27 år. Og allerede nu har kommunen afsat 25 millioner kroner til planlægning og nye byggerier.

- I Aalborg foregik landsstævnet inde i byen, og det gav nogle særlige udfordringer i forhold til deltagerantal. Det vil vi ændre, så det kommer til at brede sig udover hele byen, siger borgmesteren.

quote Man kan allerede nu se, at landsstævnet har haft stor betydning og meget fokus på Aalborg som by

Rasmus Hessum, chef, Sport Event Fyn.

Fire dages fest i Svendborg
Der bliver brug for frivillige, når gymnastikken indtager Svendborg om fire år. Derfor er kommunen allerede gået igang med at planlægge stævnet sammen med de lokale foreninger. Og hos Svendborg Gymnastikforening glæder man sig til, at måtterne rulles ud og serieformationerne indtager hallerne.

- Landsstævnet er en fest i fire dage, som kommer til at fylde hele vores by. Og vi får en helt unik mulighed for at skabe noget, der kommer til at sætte aftryk i de næste mange år, siger Jacob Kramer, der er udviklingschef i Svendborg Gymnastikforening.

Efter 27 års pause får Svendborg igen DGI's attraktive landsstævne. Billedet her er fra 1994.
Efter 27 års pause får Svendborg igen DGI's attraktive landsstævne. Billedet her er fra 1994.
Foto: scanpix

Gymnastikken gavner hele Fyn
Det er ikke kun hos gymnastikforeningerne, man glæder sig til, at Svendborg igen skal være værtsby for landsstævnet. Hos Udvikling Fyn, mener man, at et arrangement som DGI’s Landsstævne kan have en positiv effekt for hele Fyn gennem branding af Sydfyn og indtægter fra publikum og deltagere.

- Det har en enorm betydning lokalt for byen. Og det kan det også få landsdækkende. Man kan allerede nu se, at landsstævnet har haft stor betydning og meget fokus på Aalborg som by, siger Rasmus Hessum, der er chef for Sport Event Fyn.

Oversigt

    Oversigt