Landstræner om Eriksen: Forbillede for alle danske spillere

Åge Hareide er begejstret for samarbejdet med Christian Eriksen, der aldrig siger nej til landsholdet.

Han er det absolut varmeste navn i dansk fodbold, men han siger aldrig nej, når landsholdet kalder. Landstræner Åge Hareide lægger ikke skjul på sin begejstring for Christian Eriksen, der i nordmandens øjne er manden, som alle i dansk fodbold skal kigge på og lære af.

- Han stiller altid op, og det er det mest fantastiske. Det er ikke en selvfølge længere. De store stjerner bliver ofte holdt tilbage, fordi de ikke må gå i stykker under kampene og ikke må bruge tid og kræfter på landsholdene. 

- Hos ham er der ingen diskussion. Når jeg ringer og spørger, om han er klar, siger han: Jeg er altid klar. Det betyder meget for holdet, siger Åge Hareide.

Ud af de 12 kampe, Hareide har stået i spidsen for det danske landshold, har Eriksen været med i de 11. Kun til testkampen mod Tjekkiet sidste efterår måtte Tottenham-spilleren melde fra med en mindre skade.

- Han er et forbillede for alle danske spillere og for hele truppen, fordi han altid stiller op, altid er positiv og altid leverer sit yderste, siger Hareide.

I testkampen mod Tyskland i tirsdags havde han gjort Eriksen til anfører i Simon Kjærs fravær. Den lidt afdæmpede Eriksen forekommer ellers ikke som et klassisk valg til anførerhvervet, men han går forrest med sit eksempel, påpeger landstræneren.

- Han taler ikke så meget, men han snakker med sine fødder. Han er et eksempel til efterfølgelse i hver træning. Han har et meget klogt fodboldhoved, lyder det fra Hareide.

Eriksen, der har lavet syv mål i de 11 landskampe under Hareides ledelse, får formentlig igen en nøglerolle, når Danmark lørdag aften spiller VM-kvalifikationskamp på udebane mod Kasakhstan.

Oversigt

    Oversigt