Landstræner siger én ting: Fynske Eriksen er med fra start

Den danske landstræner har brugt meget tid på at forberede sig til playoffkampene mod Irland og har allerede startopstillingen klar. Men han vil kun røbe én ting.

 - Jeg kan sige så meget, at Christian Eriksen er med fra start.

Det var det eneste landstræneren ville afsløre, da TV 2 spurgte ham, om startopstillingen er på plads til kampene mod Irland.

- Jeg har min startopstilling klar, men jeg afslører den naturligvis ikke helt, siger Åge Hareide til TV 2. 

Tirsdag den 31. oktober udtog landstræneren de 23 spillere, der skal skaffe det danske landshold en billet til VM-slutrunden i Rusland i 2018. Forberedelserne frem til kampene mod det irske mandskab har stået på, lige siden de to hold blev trukket op af skålen den 17. oktober.

- Det har optaget mig meget det sidste stykke tid at forberede mig så grundigt som muligt. Vi sidder ved computeren og analyserer på svagheder og styrker, og vi smider holdet ind i et animationsprogram og så videre. Så der har været rigtig meget fodbold kørende de sidste uger, siger Åge Hareide.

En garvet fodboldtræner

Det er ikke første gang at den danske landstræner står over for en så stor opgave som fodboldtræner. 

Tilbage i 2005, hvor han var norsk landstræner, var han med i playoffkampene mod Tjekkiet om at komme med til VM i Tyskland. Her tabte Norge med 1-0 i begge kampe - hvilket helst ikke skal ske, når danskerne skal møde Irland. 

Derudover har han også stået i spidsen for Malmö FF i flere store Champions League-opgør.

- Jeg tror alligevel, at de to kampe mod Irland er de største for mig. Det minder jo lidt om kampene mod Tjekkiet i 2005, men hvis vi vinder mod Irland, så vil det overgå det hele, og det vil være en fantastisk oplevelse at nå et VM med Danmark, siger Åge Hareide til TV 2

Danmark møder Irland den 11. november i Parken, mens de spiller returkamp tre dage senere i Irland.

Oversigt

    Oversigt