Lang ventetid på børnepsykiatrisk afdeling

Børn, der har brug for hjælp i det psykiatriske system, må vente længe, hvis de skal indlægges på Odense Universitets Hospital (OUH).

Der er op til 26 ugers ventetid på OUH - eller et halvt år - for børn der har brug for en indlæggelse. Det er den højeste ventetid i Region Syddanmark for børn og unge.

Unge kan nøjes med en maksimum ventetid på ni uger på OUH.

Til sammenligning er der kun ti ugers ventetid for børn i Esbjerg og otte uger i Augustenborg. I Kolding er ventetiden oppe på 24 uger.

Carolines familie gik forgæves

Ved grundlovsforhøret af den 40-årige mand, der søndag slog sin 13-årige datter Caroline ihjel med en svensknøgle, fortalte han, at datteren i flere år havde haft psykiske problemer.
I følge faren havde familien tidligere henvendt sig på den psykiatriske skadestue og hos lægevagten for at få hjælp til Caroline, men familien blev afvist.

Faren sagde ved grundlovsforhøret, at det var pigens psykiske problemer, der startede det opgør, som endte i drabet.

Stort pres på familierne

Næstformand i foreningen Sind, Knud Kristensen siger:

- Der er meget stort pres på børne- og ungdomspsykiatrien i øjeblikket, så familierne oplever det som ufattelig vanskeligt at komme igennem og komme i behandling, og det er jo et kæmpe pres for de familier, vi er i kontakt med.

Der oplyses ikke godt nok

Der er en to måneders undesøgelsesgaranti, men det fungerer ikke efter hensigten i følge Sind.

- Hvis det offentlige ikke er i stand til at tilbyde en udredning i løbet af to måneder, har man krav på at blive henvist til et privathospital, men det er bare ikke alle, der ved det, og der bliver heller ikke oplyst godt nok om det, siger Knud Kristensen. 

- Når presset bliver større i psykiatrien, så flytter efterspørgslen sig andre steder hen, og der bliver større efterspørgsel på ydelser hos skolepsykologer og i det sociale system, siger Knud Kristensen fra Sind.

Oversigt

    Oversigt