I det fynske folks tjeneste

Langelænderne kom for at protestere

Omkring 300 mennesker var her til aften samlet i Nordlangelandshallen. En gruppe borgere havde kaldt til stormøde - de vil bevare tre skoler, der er alvorligt truet af lukning.

Flere hundrede kom for at protestere mod, at politikerne vil lukke tre skoler.

Hou, Skrøbelev og Magleby Skole risikerer lukning, fordi der på Langeland i de kommende fire år skal spares op mod 40 millioner kroner.

I stedet skal der laves en storskole i Rudkøbing midt på øen. En gruppe borgere vil dog ikke finde sig i, at skolerne blir lukket - og derfor havde de kaldt til protestmøde i aften:
- Jeg er kommet for at være med til den her debat og for at råbe politikerne op og sige, at der er nogle ting, vi vil høres I, inden de beslutter noget, siger Jane Brandt fra Lohals, der var med til mødet.

Nogle af de fremmødte i aften var bekymrede pensionister, der dagligt bruger de lukningstruede skoler til for eksempel bankospil og gymnastik.
- For os i Lohals-morådet, der er Hou-skolen meget væsentlig for, at de kan få lov til og røre sig de gamle, og jeg ved ikke, hvor de ellers sku' gå hen og gøre det, forklarer Erik Persson, der er formand i Nordlangelands Pensionistforening.