I det fynske folks tjeneste

Langeland får nyt sundhedshus

Langeland får til næste år et sundhedshus, hvor både regionale og kommunale sundhedstilbud samles sammen med et jobcenter og frivillige foreninger.

Sundhedshuset skal ligge i den tidligere Rudkøbing Skole og skal give borgerne en lettere og mere overskuelig adgang til deres sundhedstilbud.

- Det nye sundhedshus vil give borgerne på Langeland et sammenhængende sundhedstilbud, hvor der bliver tænkt på tværs af sektorer. Vores håb er at skabe så attraktivt et hus, at det vil kunne tiltrække nye, unge praktiserende læger, siger formanden for regionens Sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren (V).

Sundhedshuset kommer til at koste 23 millioner kroner og på de knap 3000 kvadratmeter får blandt andet fem praktiserende læger, en jordemoder, syns- og hørekonsulent samt en praktiserende fysioterapeut og psykolog til huse.

- Det er vores håb og forventning, at det nye sundhedshus på Langeland vil give såvel personale som patienter i huset oplevelsen af tryghed og nærhed. Huset bliver et spændende fagligt sundhedsinnovationshus, som langelænderne kan være stolte af, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for regionsrådets Akut- og Ø-udvalg.

Derudover bliver sundhedshuset også hjemsted for både jobcenter og frivillige foreninger.

- Formålet med at placere det kommunale jobcenter sammen med det nye sundhedscenter i Rudkøbing er at styrke samarbejdet omkring de syge borgeres tilknytning til arbejdsmarkedet, og ved at samle de regionale og kommunale tilbud på denne måde, skaber vi en helhedsorienteret sundhedsløsning for hele Langeland, siger Thyge Nielsen.

Ved du noget? Så send os et tip