Langeland i bund med løn

Gennemsnitslønnen for lønmodtagere på Langeland er sammen med Bornholm landets laveste.

Gennemsnitslønnen for lønmodtagere på Langeland er 376.522 kroner. Tallet er kun overgået - eller rettere undergået af Bornholm, hvor beløbet er 376.115 kroner.

Beregningerne viser gennemsnitslønnen for personer i fuldtidsbeskæftigelse i 2011 eksklusive pension. Beregningerne er foretaget af Danmarks Statistik for Søndagsavisen.

Til sammenligning er gennemsnitslønnen i Hørsholm Kommune - der topper listen - 723.837 kroner.

Ikke overrasket

Den store forskel kommer ikke bag på arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Ole Steen Olsen.

- Tallene undrer mig ikke. For hvis du ser de virksomheder, der ligger i Udkantsdanmark sammenlignet med dem, der ligger i og omkring København, er der førstnævnte sted typisk tale om mere ufaglærte kræfter, der bruges i produktionsvirksomheder, mens man omkring hovedstaden har noget mere videnstunge og akademiske erhverv. Og de får ganske enkelt højere løn, siger Ole Steen Olsen til Søndagsvisen.

Forskellene vil blive endnu større som årene går, vurderer arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen.

- Jeg tror, at det vil trække i retningen af større spredning. Forklaringen er meget enkel: De veluddannede søger mod de større byer, og så følger virksomhederne med. De virksomheder i vækstområderne, der er i de større byer, er jo også de, der kræver folk med længerevarende videregående uddannelser, siger Flemming Ibsen til Søndagsvisen.

1108 tal3

Oversigt

    Oversigt