Langeland-Kiel færgen konkurs

Bestyrelsen for færgeruten Langeland-Kiel besluttede tirsdag at indgive konkursbegæring til retten i Rudkøbing. Beslutningen betyder, at færgen har sejlet sin sidste tur mellem Bagenkop og Kiel.  

-


30 ansatte mister deres job

Bestyrelsen for færgeruten Langeland-Kiel besluttede tirsdag at indgive konkursbegæring til retten i Rudkøbing. Beslutningen betyder, at færgen har sejlet sin sidste tur mellem Bagenkop og Kiel.  

Det kommer ikke som den store overraskelse, at færgeruten på folkeaktier nu endelig må dreje nøglen om. Siden starten i påsken har langt færre passagerer end forventet brugt ruten mellem Bagenkop og Kiel.

Skidt for alle
Selskabet trådte i betalingsstandsning den 10. september, men fortsatte dog sejladsen i håb om, at det var muligt at skaffe ny kapital. Men tirsdag måtte bestyrelsen erkende, at det ikke har været muligt at skaffe kapital til et realistisk budget.

\"Det er skidt for alle involverede. Det gælder kreditorer, aktionærer, turistvirksomheder og selskabets personale\", siger formanden for bestyrelsen Troels Krøyer.


Bestyrlsen har måtte opgive at skaffe den fornødne kapital

Danskerne svigtede
Det er først og fremmest de danske passagerer, der har svigtet ruten, og dermed givet for få indtægter. I Tyskland har billetsalget levet op til forventningerne.

Ifølge bestyrelsesformanden, har der været kontrol over omkostningerne, men et passagertal på under 50 procent af det forventede, har drænet selskabet kasse.

De resterende 30 medarbejdere i selskabet var i forvejen sagt op i forbindelse med betalingsstandsningen, men forhåbningerne om genansættelse til foråret er nu forsvundet.

Alternativ rute droppet
Selskabets bestyrelse havde efter det svigtende billetsalg overvejet at flytte sejladsen til Fåborg og Kappeln, men også denne løsning har bestyrelsen måtte se bort fra.

I alt 65.000 passagerer og 13.500 biler har taget turen med færgen siden den genopstod i påsken i år.

Beslutningen indebærer, at færgeselskabet har droppet planerne om at fortsætte sejladsen november ud. I stedet bliver ruten indstillet med øjeblikkelig virkning.

Oversigt

    Oversigt